Fototriss: På G

I veckans fototriss är temat ”PÅ G”, och ända sedan familjen flyttade in i det nyrenoverade sågverket så har en gammal ärvd kristallkrona legat och väntat på att bli lagad och upphängd. Det har länge varit tal om att lämna in den på renovering i stan men även en elektriker har varit PÅ G att ta tag i den nu i flera månader. Det har dock inte hänt så idag tog en bekant till oss saken i egna händer.

Det var mycket jobb med att byta kablar i den gamla lampan. Många hade ärgat sönder och det var inte mycket spelrum att ha och göra med. Det var utan tvekan ett jobb för en med lång stubin. Själv trodde jag att jag skulle slänga lampan ut genom fönstret flertalet gånger under dagen, men med en lugn medhjälpare så löste det sig trots allt.

Tillslut så var alla kablar på plats och de flesta prismor lika så. Nu återstår bara att tvätta alla prismor och det är även en del som najtråden var i så dåligt skick på att de behövs bytas ut, detta ska jag dock ta tag i under morgondagen.

Men för tillfället så hänger den och strålar vackert i vardagsrummet, i morgon blir det att leta upp de små skärmarna som ska sitta på lamporna och att tvätta av prismorna. Men det viktigaste är avklarat, att få kronan att lysa och det var ingen barnlek de inte.

Annonser

8 thoughts on “Fototriss: På G

  1. Tur att lampan inte åkte ut genom fönstret!!! Den är ju riktigt vacker redan, även utan skärmarna! Vilket jobb! – och en annorlunda triss :-)

  2. Kanontriss – gillar nog bild nr två bäst men även storyn bakom … min fru säger att jag alltif har grejer på G men att det inte händer nåt …
    Ha en underbar vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s