Att Bli Med Opel Rekord Olympia -59

on

Runt omkring mig tycks alla skaffa sig en familj eller utöka den befintliga, får mig att fundera på om de hade lite att göra 2013 ;) Man bombas av söta små trynen i alla sociala medier och av vänner i min närhet, det är så himla mycket kärlek överallt att man inte ens behöver skaffa egen familj, man kan gott och väl leva på all lycka omkring sig ändå. Underbart!

Det enda tillskott jag och sambon dock lyckades med är ett nyförvärv i bilparken, en helt underbar liten tjusig Opel Rekord Olympia -59, den får vara vårt bidrag till babyboomåren 2013-2014. Inte ett alldeles för pjåkigt tillskott dock.

Opel Rekord Olympia 9

Det var lite utav nutidens ladufynd. Finopeln hade stått i ett garage i sju (!) år när det kom ut en annons på blocket. De nuvarande ägarna älskade sin lilla svensksålda Opel men hade tyvärr inte tiden när familjen vuxit sig större och större. Den gick inte riktigt på alla cylidrar och med dålig tillgång till verkstad och ledig tid så var det nu bättre att sälja den.

Vi var de andra spekulanterna på plats och vi slog till direkt, ca 5 timmar efter annonsen lagts ut så var den vår. Tanken på att få möjlighet att äga denna fantastiska lilla miniatyr cheva var alldeles för överväldigande för att ens kunna säga nej. Speciellt när sambon är lite utav en Opelsamlare. Och tänk att spekulant nr ett ville göra polisbil av den! Nästintill brottsligt…

Opel Rekord Olymia 59

Sambon gav den lite kärlek och körde den till besiktningen och som tack för att han lät grabbarna på bilprovningen få äran att besiktiga den så åkte han ut med blanka papper :) Det fanns helt enkelt inget att anmärka på efter sju års stillastående, bara det är ju anmärkningsvärt!

Vintern gillade Opeln inte alls, det var spårigt och svårt att hitta rätt bland alla hjulspåren från bilar med lite mer bredd mellan däcken, det var nästintill obehagligt att åka i den då. Nä Opeln fick gå i vintervila några månader, men nu, när våren hittat tillbaka till Jämtland nu går han återigen som en dröm!

OpelRekord Olympia 59

Vi hoppas på en riktig premiärtur till antingen Springmeet i Östersund den 17maj eller Nostalgia Night i Kaxås den 24maj, vi får se helt enkelt. Bonnevillen måste även den få lufta sig efter vinterns långa sömn.

Renoveringsplaner finns, men tiden finns inte just nu, vi har en Cadillac ”sixty-two” Coupe och en Opel Rekord Coupe som står först i renoveringskön. Men vi har kärlek nog till att hinna med båda våra 59:or efter det, både Bonnevillen och Opeln.

Tänk vad jag älskar vårt liv ibland, sambon, jag och vår stora nostalgifamilj av bilar :)

Opel Rekord Olympia 59

Nickande Hunden Olympia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s